Έκθεση Αλγοριθμικών...
 
Notifications
Clear all

Έκθεση Αλγοριθμικών Κινδύνων - Ολλανδική Αρχή

2 Posts
1 Users
0 Reactions
31 Views
grousopoulos
(@grousopoulos)
Estimable Member
Joined: 1 year ago
Posts: 84
Topic starter  

Η νέα Διεύθυνση Συντονισμού Αλγορίθμων (Directorate of Algorithm Coordination -DCA) της Ολλανδικής Εποπτικής Αρχής (Autoriteit Persoonsgegevens) δημοσίευσε πρόσφατα την Έκθεση Αλγοριθμικών Κινδύνων της Ολλανδίας.
Η συγκεκριμένη έκθεση απευθύνεται σε φορείς, οργανώσεις και υπεύθυνους χάραξης πολιτικών και αποσκοπεί στο να παράσχει κατάλληλες πληροφορίες για την υπεύθυνη χρήση αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης και ειδικότερα για τη μείωση της πιθανότητας ανάπτυξης και χρήσης αλγορίθμων που έχουν ανεπιθύμητες επιπτώσεις στα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες των φυσικών προσώπων.
Το κείμενο παρέχει επίσης μια μέθοδο για τη βελτίωση της κατανόησης των αλγορίθμων και για την ενίσχυση του διαλόγου σχετικά με τις ευκαιρίες και τους κινδύνους για την κοινωνία. Τέτοιοι κίνδυνοι είναι αυτοί που μπορεί να επηρεάσουν ομάδες, άτομα ή την κοινωνία στο σύνολό της και περιλαμβάνουν τη μη διάκριση, τη διαφάνεια και εξηγησιμότητα, την πρόληψη παραπλανητικών πληροφοριών, την ελευθερία στην έκφραση και την ισότητα ευκαιριών. Η έκθεση υπογραμμίζει γενικές τάσεις σχετικά με το θέμα, αναφέρει τους διαφορετικούς τύπους αλγοριθμικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται στην Ολλανδία και την εφαρμοστέα διεθνή/εθνική νομοθεσία.

Διαθέσιμες γλώσσες στη βιβλιοθήκη: en

Σύνδεσμος ιστού αρχικής πηγής:
https://www.autoriteitpersoonsgegevens.nl/en/current/first-algorithmic-risks-report-netherlands-calls-for-additional-action-to-control-algorithmic-and-ai-risks
Ημερομηνία τελευταίου ελέγχου/μεταφόρτωσης: 09/10/2023


   
Quote
Topic Tags
grousopoulos
(@grousopoulos)
Estimable Member
Joined: 1 year ago
Posts: 84
Topic starter  

Η Διεύθυνση Συντονισμού Αλγορίθμων της Ολλανδικής Εποπτικής Αρχής δημοσίευσε την Έκθεση Αλγοριθμικών Κινδύνων της Ολλανδίας για το χειμώνα του 2023/2024:

Διαθέσιμες γλώσσες στη βιβλιοθήκη: en

Σύνδεσμος ιστού αρχικής πηγής:
https://www.autoriteitpersoonsgegevens.nl/en/current/ai-and-algorithm-risks-on-the-rise-amidst-increased-use-master-plan-necessary-to-prepare-the-netherlands-for-a-future-with-ai
Ημερομηνία τελευταίου ελέγχου/μεταφόρτωσης: 29/01/2024


   
ReplyQuote
Skip to content